Bölümlerimiz
GENEL CERRAHİ
BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ
ÜROLOJİ
KALP VE DAMAR CERRAHİSİ
KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM
KULAK BURUN BOĞAZ
ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI
İÇ HASTALIKLARI
KARDİYOLOJİ
GÖZ HASTALIKLARI
GASTROENTOLOJİ VE HEPATOLOJİ
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI
ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON
RADYOLOJİ
BESLENME VE DİYETİSYEN
BİYOKİMYA LABORATUVARI
CHECK UP
ACİL SERVİS
PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ
GASTROENTEROLOJİ
GÖZ HASTALIKLARI
Göz hastalıkları polikliniği, öncelikle koruyucu hekimlik anlayışı çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Her insan göz hastalıkları ile karşılaşmamak veya gereken önlemleri zamanında almak için yılda bir kez rutin göz muayenesinden geçmelidir. Göz hastalıkları birimi teknolojik gelişmelerden en çok istifade eden tıp dallarından birisidir.
Gözler şüphesiz ki en önemli organlar arasında yer almaktadırlar. İşlevlerini yerine getirmedikleri durumlarda kişilerin dünya ile olan bağlantıları önemli ölçüde sekteye uğrar. Hatta gözleri işlevlerini kaybetmiş olan bir kişi günlük çok basit işlerini yapmak için bile başkalarının yardımına muhtaç olduğu bir duruma düşebilir. Bu nedenle göz hastalıkları ile ilgilenen tıp dalı çok önemli olarak kabul edilir ve çok sayıda alt dal tarafından desteklenmektedir.
Göz hastalıkları ile ilgili cerrahi müdahalelerde teknolojinin son gelişmelerinden yararlanılmasının yanı sıra rutin muayenelerde de bilgisayarlı ve otomatik cihazlardan yararlanılır. Rutin göz muayenelerinde bilgisayarlı göz numarası ve göz tansiyonu ölçümü, otomatik cihazlarla görme keskinliği (yakın ve uzak) muayenesi ve gözlük muayenesi ile bunların dışında göz kapaklarının, göz kaslarının ve göz dibinin muayenesi söz konusu olur.
Göz hastalıkları bölümü tedavi aşamasında da etkin ve teknolojik imkânlardan mümkün olduğu kadar yararlanan bir bölüm olarak görev yapar. Tabi teşhis aşamasında bilgisayarlı göz tomografisi gibi gelişmiş yöntemlerden de faydalanılır. Tedavi aşamasında ise göz anjiografisi veya lazer tedavisi gibi uygulamalar söz konusu olabilir. Bu yöntemler diabet veya hipertansiyona bağlı olarak ortaya çıkan retina hastalıklarında uygulanabilir. Ayrıa çeşitli cerrahi ve medikal tedavi yöntemlerinin kullanıldığı uygulamalar da yapılmaktadır.
Göz enfeksiyonları, göz kuruluğu, göz tümörleri, göz kapağı ya da kirpik hastalıkları, şaşılık ve botox tedavileri, göz tembelliği ya da alerjik reaksiyonlar ile karşılaşan hastalar için uygun tedaviler tespit edilmekte ve uygulamaları yapılmaktadır. Ayrıa sık olarak karşılaşılan glokom ve katarakt gibi rahatsızlıkların teşhis ve tedavileri için uygun olan yöntemler kullanılmaktadır. Bu tedavilerin tamamı başarı ile uygulanabilir ama göz hastalıkları söz konusu olduğunda diğer hastalıklar için geçerli olduğu gibi erken teşhis ve tedavi önemlidir. örneğin glokom ya da halk arasında bilinen ismi ile göz tansiyonu söz konusu olduğunda erken tanı koymak hayati önem taşımaktadır.
Glokom geç fark edildiğinde göz sinirinde telafisi mümkün olmayan hasarlara sebep olabilir. Bu hastalıkların tamamı en önemli organlar arasında bulunan gözlerde daha önemli, hasarın onarılamayacağı sorunlara yol açabilirler. Bu nedenle göz hastalıkları bölümü için koruyucu sağlık tedbirleri büyük bir önem taşımaktadır. Tıp dallarının tamamı için geçerli olan bu kural göz hastalıkları söz konusu olduğunda daha da önemli olabilir. O halde dikkat edilmesi gereken yılda en azından bir kez rutin göz muayenesi yaptırmak için göz hastalıkları servisine başvurmanız uygun olacaktır.